Co nie wejdę na forum i nie przeczytam to ciągle tylko piszesz o tym p2w p2w. To jak mają niby zarabiać skoro masz model f2p a nie subskrypcji?
Jak to nie ma subskrypcji ?? A GP to co?? w 4.* to wystarczało + skiny, tak wiem jest mnie graczy ciekawe dlaczego. Po ostatnich decyzjach na pewno będzie więcej 
Odnośnie logiki tego nie można utrzymać gry f2p bez p2w powiedz to GGG i ich PoE, kurde ale jak to .... oni jeszcze piszą to grę (developer) i im starcza dziwne (a nie tylko wydają i serwują nam lagujace serwery) ..... Widzę nasłuchałeś się Goebbelsa znaczy Vashiro.
Już widzę jak kończysz grę i zostawiasz tak po prostu Aion:D
Nie traktuj tego personalnie, tylko po prostu zastanawiam się, skoro tak To przeszkadza, takie to złe to nie lepiej zostawić i nie grać?
Tak już zostawiłem, nie loguje się na grę od tej skandalicznej decyzji. Mogę Ci podać nick postaci to będzie obserwował może mnie w końcu wyprzedzisz 
Dla mnie p2w to Itemy w IS, których nie mogę dostać normalnie w grze. A coś co mogę kupić w IS a dostać w grze tylko poświęcając więcej czasu nie jest p2w.
Pierwszy przykład z brzegu poty 20% hp, możesz dostać w grze ? Po drugie może i bym się zgodził jak limit kupna w is były by takie same jak ilości jakie mogę wyfarmić czyli np. kontrakt x5 tygodniowo z farmy i tyle można kupić w is a nie tysiące. Dajmy tu na przykład Masteriusa średnio wychodzi że trzeba otworzyć 9,474 kontraktów oki podzielmy to prze 5 tygodniowo za ile lat będziesz mieć tą formę jaką chcesz :D? a Kaisinela :D:D no fakt to nie jest p2w. W cudownym pachu 7.2 dostaniecie kolekcje. Szał musicie nazbierać tylko wszystkie fioletowe i Kaisinela, taaaaa powodzenia . Wejścia na instancje nie są p2w bo są dostępne za lune :)? Losowanie itemów też nie jest p2w bo mamy 50 lun za darmo miesięcznie.
Jeśli chodzi o mnie to mi PL wersja bardzo się nie spodobała i używałem zawsze ENG, łatwiej się dogadać ze wszystkimi jeśli chodzi o wymianę informacji czy doświadczeń z gry. Smutne że obcinają te języki ale nic na to nie poradzimy.
To własnie wersja PL trzymała mnie przy grze w zasadzie moja dziewczynę bo razem skończyliśmy, Grałem w Aiona po Polsku z Polakami na Polskim serwerze i nie musiałem się ścigać z kebabaki nabitymi euro. Takie rozumowanie bardzo szybko odwróci się przeciw wam, z śmiechem przeczytam nowy temat "Pełny serwery pełno akcji" .
GF zawsze będzie GFem, będzie was doił ile wlezie, kłamał i obiecywał a na koniec bedzie się z was wyśmiewał przykład HT i ostanie DT, jak jest zabawie że 9 miesięcy nie umiemy zrobić HT przez co gracze odchodzą i musimy ucinać języki....
Na koniec życzę dużo miłych emocji w grze jak będziecie farmieni na mapie przez p2w, pewnie w końcu zrobicie takie eq ze ich zaoracie
no chyba że wyjdzie następny patch i zabawa zacznie się od nowa. Całe szczęście ze wersja PL już nie będzie hamować rozwoju gry, patche będą szybciej. 
PS. To nic że gra dalej jest najpierw tłumaczona z kr na język hitlera a potem na EN i FR równolegle. Wiec proces został taki sam i taki sam będzie czas oczekiwania ale 2 pajacy będzie ludziom wciskać kit i cześć to łyknie jak widać.