Odnosnie loot'u i enchantowania mam swoje przemyślenia (na mainie prawie nigdy mi nic dobrego nie wchodzi/wypada, na altach - bardzo często -.-' normalnie jakby RNG mnie nie lubiło ) ale zauważyłem że wchodząc do GoK z nowym altem mam 100% szansy untrained shugosa - jaki z tego wniosek?
Świeży gracz który nie był jeszcze na danej instancji ma znacznie zwiększone prawdopodobieństwo zespawnowania shugosa...
Prawdziwe? Watpię... Ale faktem jest że zdarzyło się tak 4 razy z rzędu (ta sama postać główna, 4 różne alty z drugiego konta - świeże 80, dwa wejścia w jednym tygodniu, dwa wejscia w drugim)
Liczby losowe w komputerach nie istnieją, (prawie) każda wartość może być przewidziana/powtórzona jeżeli zna się początkowe ziarno (np ten sam seed w Minecrafcie generuje zawsze taki sam świat), ale ludzie doszukują się zależności tam gdzie ich nie ma lub są wynikiem przypadku - więc nic dziwnego że powstają różne "urban legends"
Ale szczerze mówiąć nie widzę nic złego w tym by ktoś przed sesją enchantowania próbował "polizać swój łokieć" jeżeli uważa to za pomocne - a nuż przesunie to jego próbę enchantowania w odpowiedni czas dla sukcesów w ciągu pseudolosowym - a w najgorszym razie będzie miał troche gimnastyki